söndag 25 augusti 2013

Ernst nattjästa bröd

Ernst Kirschteiger - vår favvo i tv på sommaren. Dels för att han är så händig med inredning men också för att han har en massa smaskiga enkla recept. Här har vi bakat nattjästa bröd. Enkelt och supergott med nygräddat bröd till frukost! Detta recept hittar ni också på recept.nu

3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 7 dl vetemjöl
äggvita att pensla frallorna med
skalade solrosfrön, linfrön och sesamfrön att strö över frallorna, man kan välja efter egen smak 

1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor.
3. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jästa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
4. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar