torsdag 10 oktober 2013

Pätkis-kaka

Världens enklaste kaka att baka. Och man kan byta ut Pätkis-chokladen mot vilken choklad som helst - har också bakat den här med Geisha och helt vanlig Fazers Blå! Tycker man om kaka med lite smak av mint så är ju inte Pätkis helt fel att använda sig av... ;)

150 g smör
100 g Pätkis-choklad
3 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakaopulver
2 dl naturell yoghurt
3 ägg

Smält smöret, tillsätt hackad Pätkis-choklad i det varma smöret, rör om och låt smälta till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda i smör-chokladblandningen. Blanda även i yoghurten och äggen ett i sänder. Häll smeten i en smord kakform. Grädda i 175C ca 45-50 minuter.

Till den här kakan finns det även en glasyr men jag brukar nöja mej med att pudra över lite florsocker.



För den som vill göra glasyren är receptet följande:

100 g smör
200 g Fazer's Blå

Smält smör och blanda i chokladen. Låt smälta till en jämn smet. Bred den lite avsvalnade choklad-smör-blandningen på kakan och dekorera med t.ex. riven vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar