torsdag 10 oktober 2013

Potatisklyftor

 Det här hade vi i somras en gång när vi grillade med goda vänner.


8 potatisar skurna i klyftor
1 citron, skuren i 6 klyftor
8 vitlöksklyftor
2 rödlökar, skalade och skurna i tunna klyftor
4 lagerblad
3 msk nypressad citronsaft
4 msk vatten
1 msk tomatpuré
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad eller färsk timjan
1/2 tsk malen spiskummine
4 msk olivolja

Sätt ugnen på 200C Koka upp en stor kastrull med lätt saltat vatten. Lägg i potatisklyftorna, låt koka upp igen och sjud i 3 minuter. Häll av vattnet och låt potatisklyftorna ånga av. Lägg dem i en långpanna tillsammans med citronklyftor, vitlök, rödlök och lagerblad.

Blanda citronsaft, vatten och tomatpuré i en liten skål. Tillsätt kryddor och örter och rör om. Häll kryddblandningen över potatisen och det andra i långpannan och rör om så att kryddorna sprids ordentligt. Droppa över oljan och sätt in i den varma ugnen i 35-40 minuter till dess potatisen är mjuk och all vätska har kokat in. Rör ofta under stektiden. Servera de kryddstarka potatisklyftorna varma till grillat kött.

Vi gjorde det här på spisen och inte i ugnen och det gick hur bra som helst det också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar