torsdag 29 maj 2014

Kycklinggratäng med bacon



För bara några dagar sedan hade vi sol och varmt väder - sommar!!! Nu känns det ju mera som vinter med mulet och +8 - i och för sig perfekt väder att sitta och uppdatera bloggen lite...

Det här receptet hittade jag i ett av mina många häften där jag limmat in recept - ordning och reda...


600 g kycklingfilé
smör till stekning
2 krm mald ingefära
salt, peppar
140 g bacon skuren i tärningar

Sås:
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
3 msk chilisås
1 1/2 msk potatismjöl
2 tsk röd thailändsk curry eller 1 tsk vanlig curry
1 krm salt

Till gratinering:
2 dl riven ost
paprikapulver

Bryn kycklingfiléerna i matfett, smält med ingefära, i stekpanna. Salta och peppra. Efterstek filéerna på svag värme 10-12 min. Låt svalna något och dela filéerna på längden. Knaperstek bacontärningarna utan matfett och låt dem rinna av på hushållspapper.


Sås: Vispa ihop ovispad grädde, mjölk, chilisås, potatismjöl och kryddor. Vispa om noga så att mjölet löses upp ordentligt. Lägg kycklingfiléerna i lätt smord ugnssäker form. Strö över bacon och häll över såsen (den tjocknar i ugnen). Strö över riven ost och lite paprikapulver. Gratinera i ugn 225C 10-15 minuter.


Servera med ris och sallad.

Kan med fördel ätas ute... bordet står dukat under äppelträdet hemma hos oss. :)




2 kommentarer:

  1. hey, I found your blog by accident! But an enjoying it. I can see that you live in Finland by the ingredients you use, and so do I! I live in swedish speaking Finland and am married to a man here. It is nice to find "local" recipes in swedish with ingredients I can find right here, making it easier to make my man happy ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi there! I'm sorry I'm late with my replay - seems like summer is flying by and I can't find any time for my blog, but as soon as I have a moment I will update it so I hope to see you here soon again :)

      Radera