måndag 26 maj 2014

Nattjästa frallor

Nu är det lääääänge sen det bakades bröd i det här huset.... men nu är frysen tom så dags för ett nattjäst bröd. Receptet bongade jag på kokaihop.se.


25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1 1/2 tsk salt
570 g vetemjöl
60 g grahamsmjöl

Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin.) Degen ska vara lite kladdig. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.
Nästa morgon: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar du vill ha. Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 º i ca 15-20 minuter.







            
                                             
      
                                       
       
                                        
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar