tisdag 6 maj 2014

Persika-paj

Måndag - arbetsdag som man kan pigga upp med en god paj. :) Har en period där jag försöker städa upp både skåp och frys. En burk med persikor som ingen brytt sig om förvandlades idag till den här pajen. Den här gången använde jag också grahamsmjöl i bottnet - gav en riktigt god smak, men om man inte har grahamsmjöl hemma så kan man ersätta det med vetemjöl. :)


Botten:
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
150 g smält smör
1 ägg

Fyllning:
250 g kvarg
1 dl vaniljsås
3 msk socker
1 msk citronsaft
1 ägg

4 halvor persikor på burk

Börja med att smälta smöret till pajbottnet. Själv smälte jag smöret på spisen i en kastrull och därefter mätte jag upp de övriga ingredienserna och rörde ihop alltsammans i kastrullen. Bred ut smeten i en smord pajform.


Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred ut på pajbottnet. Skiva persikorna och lägg dem på kvarg-fyllningen. Grädda i 200C ca en halv timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar