onsdag 27 oktober 2021

Marockansk kyckling med inlagda citroner

 


3 msk olivolja
2 mellanstora gula lökar, halverade och tunt skivade
salt
svartpeppar
4 klyftor vitlök, tunt skivade
1 msk sött paprikapulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1/4 tsk cayenne-peppar
ca 500 ml kycklingbuljong (eller grönsaksbuljon)
1.5 kg kycklinglår
1 inlagd citron, tunt skivad
ca 1.2 dl gröna oliver, tunt skivade
2 msk citronsaft
färsk persilja eller koriander för garnering

Hetta upp olivolja i en gryta/stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och smaksätt med salt och peppar och låt steka tills de är lite mjuka och fått lite färg ca 6-8 minuter. Tillsätt vitlök, paprikapulver, kanel, ingefära, gurkmeja och cayenne-peppar och låt småkoka i ca 1 minut.

Tillsätt buljongen och låt blandningen koka upp. Under tiden krydda kycklinglåren med peppar. Tillsätt dem i såsen tillsammans med den inlagda citronen. Täck med lock och håll värmen på låg medelvärme. Låt småputtra i ca 60 minuter eller tills kycklingen är genomstekt, rör om då och då. Ta upp kycklingen med en hålslev och lägg på ett fat.

Tillsätt oliver och citronsaft i pannan. Öka värmen till hög, låg koka upp utan lock, rör om då och då tills såsen tjocknat en aning 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skeda såsen över kycklingen och strö över persilja. Klart att serveras.

Här hittar ni original-receptet:

https://www.thekitchn.com/recipe-moroccan-chicken-with-preserved-lemons-22125.



1 kommentar:

  1. Varför går det inte att skriva ut era recept? Anna Birgitta Waker

    SvaraRadera