onsdag 27 oktober 2021

Rabarberpaj á la "maisemakahvila"

 


Smuldeg:
8 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk matsoda
2 tsk vaniljsocker
250 g smält smör

Pajdeg:
2/3 av smuldegen
2 dl piimä
1 ägg

Fyllning:
1 l rabarber, skurna i bitar
500 g kvarg eller turkisk yoghurt
2 dl socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
ev. 1 tsk kanel

På ytan:
1/3 av smuldegen

Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt det smälta smöret och blanda omsorgsfullt. Spara 1/3 av smuldegen i en annan skål.

I 2/3 av smuldegen rör man ner piimä och ägg. Bred ut degen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. 

Lägg rabarberbitarna på degen. Blanda ihop de övriga ingredienserna i fyllningen och häll på rabarbern. Smula till sist över 1/3 av smuldegen.

Grädda i 175C ca 45-50 minuter eller tills pajen är genomgräddad och har fått en fin färg.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar