onsdag 27 oktober 2021

Zucchini-canneloni

 


700 g zucchini

Svampfyllning:
400 g champinjoner
1 lök
1 msk olivolja
200 g riven ost
1 tsk torkad dragon

Tomatsås:

2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
70 g tomatpuré
400 g (1 brk) krossad tomat
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk krossad svartpeppar

Ugn: 200C

Skölj zucchinin och skär bort ändorna. Hyvla med en osthyvel zucchinin i långa tunna, breda remsor.

Rengör och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i olja i panna. Blanda i hälften av den rivna osten samt torkad dragon .

Skala och finhacka vitlöken. Stek dem i olja, tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Låt puttra en stund. Blanda om lite då och då. Tillsätt krossad tomat, vinäger och kryddor. Blanda och låt småputtra ca 10 minuter utan lock. 

Dags att göra cannelonin. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsform.
Lägg lite fyllning på en zucchini-skiva, rulla försiktigt ihop och lägg i en ugnsform med skarven neråt. Rada rullorna bredvid varandra i formen och häll till sist över resten av tomatsåsen. Avsluta det hela med att strö över resten av den rivna osten. Grädda i 200C ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar