måndag 10 augusti 2015

Gurksallad

Ett recept från den här boken:
En fantastisk bok måste medges! En bok fylld med inte bara recept utan andra fina bilder och berättelser. Jag har inhandlat boken på bokmässan för ett antal år sedan och varje sommar så blir den högaktuell - känns som en sommar-kokbok. :)

Den här gurksalladen fixade vi till en regnig sommardag när vi hade thai-kyckling på menyn.

1 gurka i trekantiga bitar
1 msk salt
ca 2 cm ingefära i strimlor
1 stjälk bladselleri
svarta eller vita rostade sesamfrön
2 msk sesamolja

Rosta sesamfröna i torr stekpanna. Skär gurkan på snedden så att du samtidigt rullar den så får du fina trekanter, idén är att alla gurkbitarna ska ha lite av det gröna skalet. Blanda gurkan med salt i en påse och kläm lite på den. Häll bort överflödigt vatten. Blanda gurkan med ingefärsstrimlorna, sellerin och sesamfröna. Lämna lite frön att sprida överst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar