måndag 10 augusti 2015

Köttbullar med brännässlor

Tidigare i våras då nässlorna var som bäst så plockade vi en hel del små spröda nässlor som vi förvällde och satte i frysen i väntan på användning.


Å se - plötsligt bara händer det - hittade ett recept som inspirerade till den här rätten.

200 g nässlor, förvällda
400 g nötmalet
1 ägg
1 lök
svartpeppar
salt
skorpmjöl (att rulla bullarna i)

Sås:
1 msk Dijon-senap
2 dl grädde

Att strö över:
Riven ost

Finhacka de förvällda nässlorna. Skala och riv löken. Blanda de finhackade nässlorna med ägg, riven lök och nötmalet. Smaka av med salt och svartpeppar. Gör som runda köttbullar av smeten. Rulla bullarna i skorpmjöl och stek dem därefter i stekpannan i en skvätt olja eller smör.

När bullarna är gyllenbruna häller du grädden i stekpannan och smaksätter med senapen. Låt såsen koka upp. Strö över riven ost och servera genast.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar