måndag 10 augusti 2015

Havreformbröd

En vanlig syn denna sommar när man kikat ut genom fönstret...


Vad passar väl bättre då än att baka lite bröd. Här har jag använt mig av Emmermjöl i bröddegen, men man kan byta ut det till vilken mjölsort man vill.


6 dl vatten, 37C

1/3 pkt jäst
1 msk sirap
1 dl havrekli
4 dl havregryn
2 tsk salt
2 dl Emmermjöl
2 dl hemvetemjöl
4 dl vetemjöl
2 msk olivolja

Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sirap, havrekli, havregryn, salt. Knåda in mjölet lite i taget. Knåda även in olivoljan.

Dela degen i två delar och lägg delarna i formar. Jag brukar klä mina formar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 2 timmar. Värm ugnen till 225C. Strö lite havregryn över bröden och grädda i ca 30 minuter eller tills bröden har fått fin färg och är genomgräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar