måndag 10 augusti 2015

Smetanabroiler

Undrar var jag har bongat det här receptet? Kom emot en dag när vi skulle fixa kyckling (eller som vi säger här broiler) till middag.

4 bröstfiléer av kyckling
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1/3 tsk curry
120 g smetana
1 dl grädde
100 g purjolök
100 g ättiksgurka
1/2 tsk salt
100 g riven ost

Lägg kyckingbitarna i en ugnsform och grädda i 175C i 10 minuter. Därefter strör du över citronpeppar, paprika och curry.

I en skål blandar du smetana, grädde, salt, finhackad purjolök och tärnad ättiksgurka. Häll blandningen jämnt över kycklingfiléerna. Strö till sist över den rivna osten. Fortsätt grädda i 175C ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera med pasta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar