måndag 10 augusti 2015

Kycklingbröst med fetaost och thai-morötter

Ett recept inspirerat av kocken Tina Nordström. Morötterna var supergoda! Och kyckling är ju heller aldrig fel. :)
4 kycklingfiléer
4 skivor feta-ost
1 knippe timjan
1-2 paket bacon
salt och vitpeppar

Thaimorötter:
6 morötter
1 rödlök
1/2 msk röd currypasta
smör och olja till stekning
5 dl kokosmjölk
1 dl färsk korainder
salt, vitpeppar och citronsaft

Sätt ugnen på 180C. Salta, peppra och skär ett snitt i varje kycklingfilé. Fyll fickan med en skiva fetaost och några kvistar timjan. Linda  2 - 3 skivor bacon runt varje filé. Stek i ugnen i 20 - 25 minuter.

Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja. Häll på kokosmjölken. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, vitpeppar och citronsaft. Blanda i koriandern precis före servering.

Dela kycklingfiléerna. Servera med tahimorötter och ris eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar