söndag 12 juni 2016

Krabbelurer

Lyxade till frukosten denna söndag-morgon och stekte krabbelurer. Lämnade bort blåbären som vanligtvis finns i krabbelurer men vände dem i en blandning av socker och kanel istället. Detta gjorde att det blev någonting mellan pannkakor och fattiga riddare. Helt okej tyckte jag, dottern i huset skulle ha föredragit krabbelurer med blåbär.


4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl

Socker och kanel

Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt äggen och till sist mjölken. Rör till en jämn tjock smet.

Lägg en stor klick smör i stekpannan och stek 3 krabbelurer per gång. Dom flyter lite ut under gräddningen.

Vänd dem genast i socker-kanel-blandningen, kallnar de så fastnar inte sockret. Avnjutes som sådana eller med en klick sylt och vispgrädde. :) Själv åt jag dem med rabarbercurden som jag gjorde tidigare i veckan. Riktigt gott det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar