måndag 17 april 2017

Hong chao rou - "kinesisk karamellgris"

Ett intressant recept med griskött som kom emot på "soppa 365". Här en fri översättning av receptet.

800 g griskassler
4 klyftor vitlök
4 cm färsk ingefära
3/4 dl olja
5 msk rörsocker
4 msk torr sherry
4 msk mörk kinesisk soja
3 msk kinesisk ättika
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Skär köttet i 4 x 4 cm bitar

Skala och finhacka vitlöken, riv ingefäran. Bryn vitlök och ingefära ca 2 minuter i olja i en gryta. Passa på så att det inte bränns. Lägg i socker och fortsätt bryna tills sockret har smält.

Lägg i köttbitarna och  fortsätt bryna i ca 5 minuter.

Tillsätt sherry, soijasås, etikka, salt och peppar. Låt småkoka under lock i ca 2 timmer eller tills köttet är mört och buljongen har kokat ihop. Smaka av, tillsätt mera ättika vid behov.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar