söndag 23 april 2017

Kyckling- och avokadosallad

Med dottern i huset var vi ut och äta en dag och på det stället hade dom en alldeles ljuvligt god basilika-dressing. När vi kom hem började jag googla på recept på basilika-dressing. Kom över ett intressant recept på kycklingsallad som jag kände för att prova på - fick igen en gång ändra lite på ingredienserna så återger här hur jag gjorde


salladsblad, helst 2 - 3 olika sorter grovt hackade
4 kycklingbröstfilé
salt
svartpeppar
4 mogna avokadon
saften från 2 - 3 limefrukter
1 stor rödlök
2 dl pumpafrön
1 granatäppel

Basilika-dressing:
200 g créme fràice
2 klyftor vitlök
1/2 citron skal och saft
1 kruka basilika
1 tsk socker
salt och svartpeppar


Stek kycklingfilén och krydda med salt och svartpeppar. När kycklingen är genomstekt så duttar man över saften från en lime-frukt. Skär i skivor.

Dela avokadon och ta bort stenen. Skala och skiva avokadon. Lägg skivorna på en tallrik och pressa rikligt med limesaft över. Vänd skivorna i saften.


Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och hacka ur fröna.

Lägg salladsblad på ett serveringsfat och lägg de övriga ingredienserna på. Den stekta kycklingen överst.

Till basilika-dressingen mixar du ihop alla ingredienser med en stavmixer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar