lördag 17 juni 2017

Frittata med sparris och lax

En mättande och mycket god middag. Se bara till att du har en stekpanna som även tål att sättas i ugnen. Alternativet är förstås att du lägger den stekta löken och sparrisen i en ugnsform och häller över äggblandningen och gräddar i ugnsformen. Fungerar hur bra som helst det med. :)  Servera med en fräsch sallad till. Gott!

ca 350 g sparris
2 vårlökar
2 klyftor vitlök
400 g laxfile
8 ägg
2 dl grädde
1 dl parmesanost
färsk persilja, finhackad
färsk basilika, finhackad
salt
svartpeppar
saft från 1/2 citron
lite olja att steka i

Tvätt sparrisen och skär bort "roten". Tvätta och finhacka vårlöken. Skala och finhacka vitlöken. Plocka bort eventuella ben från laxfilén. Ta bort skinnet på laxfilén därefter tärna laxen i kuber.

Värm en stekpanna och lägg i en klick olja. Bryn vårlök och vitlök i ett par minuter. Bränn inte! Tillsätt sparrisen och stek dem ett par minuter på båda sidor. Ta bort pannan från spisen. 

Blanda ägg, grädde och ca 2/3 av den rivna osten i en skål. Vispa kraftigt och smaksätt blandningen med salt, peppar finhackad basilika och persilja. Häll blandningen över sparrisen. Lägg i lax-kuberna.

Grädda ca 15 minuter i 200 C varm ugn eller tills ytan är så där lagom gyllenbrun. Pressa citronsaft över frittatan och garnera med resterande parmesanost samt lite finhackad vårlök.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar