söndag 4 juni 2017

Pasta med kikärter

Veckans vegetariska recept. Enkelt och gott!


Sås:
25 g smör
en klick olivolja
2 klyftor vitlök
1 burk kikärter (ca 400 g)
djupfryst spenat några "tärningar"
saften från knappt en halv citron
3/4 msk farinsocker
salt
svartpeppar
Spagetti
Garnering: Rivet citronskal och persilja

Börja med att skala och finhacka vitlöken. Skölj kikärterna. 

Lägg de djupfrysta spenattärningarna i stekpannan och när de börjat tina tillsätter du olivoljan och smöret samt den finhackade vitlöken. Rör om hela tiden så att vitlöken inte bränns. Efter ett par minuter tillsätts kikärterna. Fortsätt röra runt ett par minuter. Tag därefter bort pannan från plattan plattan och smaksätt blandningen med citronsaft, farinsocker, salt och peppar. Såsen får vara rätt så salt och stark i smaken för att ge smak åt pastan.

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Överkoka inte. Sila bort vattnet. Blanda pastan med kikärtssåsen.

Garnera med rivet citronskal och finhackad persilja om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar