tisdag 24 oktober 2017

Kyckling-köttbullar med ingefära

Dom här köttbullarna var riktigt goda i smaken. Gillade att man kände ingefäran!


ca 500 g kycklingfärs
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära
1 liten gul lök
2 msk soja
½ dl ananasbitar 
1-2 krm svartpeppar

Sätt på ugnen på 250 grader.

Blanda ströbröd och mjölk i en liten skål och låt svälla i ca 5 minuter.

Lägg kycklingfärs i en stor skål. Pressa ner vitlök och riv ner ingefära. Finhacka lök och blanda ner i färsen tillsammans med soja och ananasbitar. Du kan hacka ananasen ytterligare lite om du vill ha lite mindre bitar). Rör till sist ner ströbrödet och svartpeppar. Blanda färsen med händerna så att allt blandas ordentligt.

Forma köttbullar av färsen med fuktiga händer och lägg på en ugnsplåt. Stek köttbullarna mitt i ugnen tills de fått fin färg och är genomgräddade. Man kan om så önskas vända på köttbullarna efter ca 10 minuter.


Duttade lite sesamfrön över köttbullarna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar