tisdag 24 oktober 2017

Tomat- och mozzarellapaj

Dags att uppdatera bloggen lite... Har varit så mycket annat på gång under en längre tid så bloggen har blivit lite "lidande", men här är jag nu med i alla fall några nya recept jag gjort den senaste tiden. Först ut är en paj. :) 

Länge har jag tänkt göra en tomat- och mozzarellapaj. Vet inte hur många bitar mozzarella jag haft hemma som vi ätit upp utan att det blivit gjort någon paj...


Botten:
200 g mjukt smör

200 g kvarg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl riven ost

Fyllning:
ca 300 g minitomater
350 g mozzarella i tjocka skivor
5-6 soltorkade tomater i olja, tärnade
Riven parmesanost
Riven emmenthalost
Torkad basilika
2 dl grädde och en skvätt vatten
3 ägg
Pesto
salt
svartpeppar 


Börja med att snabbt blanda ihop alla ingredienser till pajbottnet. Kläm ut smeten i en pajform, 26-28 cm i diameter. Lägg i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Strö parmesanost på pajbottnet. Torka av oljan från de soltorkade tomaterna innan du lägger dem på parmesanost på pajbottnet. På de soltorkade tomaterna tomaterna lägger man tomatskivor och mozzarella. På ytan strör man mera parmesanost samt den rivna emmenthalosten och torkad basilika. 

Vispa upp äggen, lägg i grädde och pesto och smaksätt med salt och svartpeppar. Häll äggblandningen över pajen.

Grädda i 200C ca 35-40 minuter eller tills pajen fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar