lördag 24 november 2012

Kanelkaka

Detta är min stora favorit bland torra kakor. Kan varmt rekommenderas!



175 g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 dl gräddfil

Fyllning:
1/2 dl socker
1 tsk kanel

Garnering:
1/2 dl socker
1 tsk kanel

Smörj och bröa en form som rymmer 1 3/4 liter.
Rör ihop mjukt smör med socker till en porös massa. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda mjöl med bakpulver. Häll gräddfilen i äggsmeten och blanda. Häll sedan i mjölblandningen och rör samman allt till en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen och fördela sedan fyllningen av socker och kanel. Täck med resten av smeten och strö på garneringen av ännu mer socker och kanel. Grädda kakan i 175 grader ca 50 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar