tisdag 21 maj 2013

Vaniljsnittar

Småbröd är ju inte svårt att baka, tyvärr så gör man det så sällan ändå. Detta är ett recept som jag någon gång i världen har klippt ut från en svensk veckotidning och som jag så ordentligt limmat in i ett av mina många häften med fina recept... ;)

I receptet står det att pensla med äggvita innan man gräddar men det glömde jag gladeligen bort - tycker dom ser fina ut ändå. :)


100 g smör
1 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl

Pensling:
1 äggvita

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulan och därefter vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Arbeta snabbt samman till en deg.

Rulla ut degen till fingertjocka längder som lägges på bakpappersklädd plåt. Pensla längderna med äggvita och grädda dem i ca 12 minuter. Skär dem i snittar medan de ännu är varma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar