tisdag 21 maj 2013

Omelettrulle

Perfekt för en picknick!!!

Deg:
5 ägg
5 dl mjölk
2/3 tsk salt
1/2 kruka persilja/basilika
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Fyllning:
300 g strimlad skinka
150 g (1 påse) Koskenlaskija riven ost
1/2 gul paprika
2 vårlökar
1/2 brk Creme Bonjour ört-vitlök creme fraiche
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser till degen och häll ut på en ugnsplåt. Grädda i 220C tills omeletten fått fin färg, ca 20 minuter. 

Medan omeletten är i ugnen så hackar du lök och paprika och blandar med strimlad skinka och Koskenlaskija riven ost samt creme fraichen. Salta och peppra efter behag.

Ta ut omeletten från ugnen. Vänd den på ett bakplåtspapper och bred över fyllningen medan omeletten ännu är varm så smälter osten lite. Rulla ihop med hjälp av pappret och låt svalna innan du sätter den i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar