söndag 22 december 2013

Ägg-rispastejer

Överbliven risgrynsgröt, ett paket tårtdeg i frysen - bara att koka ägg till och simsalabin har du ägg-ris-pastejer!


Tina tårtedegen och halvera "plattorna". Mosa de kokta äggen med en gaffel. Blanda lika mängd risgrynsgröt och mosade ägg till en smet och smaka av med salt. Lägg en stor klick smet på degrutorna och tryck ihop ordentligt. Låt ligga på plåten i ca en halv timme innan du gräddar dem. Pensla med uppvisat ägg. Grädda i 200C tills de har fått vacker färg.

Det att du låter dem ligga på plåten en halv timme innan du gräddar gör att de inte spricker upp så lätt, så ge dej till tåls.... ;)

1 kommentar:

  1. Varför saknas ingredienser? Som nybörjare fattar jag inte vilka ingredienser hur mycket av dem som behövs. Tacksam för svar, vänligen Anna Birgitta Waker

    SvaraRadera