söndag 8 december 2013

Sött dadelbröd

Efter en lång bloggpaus, så är det då dags att uppdatera med ett par recept. :)

Det här receptet fanns i tidningen Samarbete för flera år sedan. Ett bröd som är superenkelt att göra, som smakar gott (i synnerhet med en bit mögelost på) och som jag gör alla år vid jultid. Receptet ger ett bröd och innehåller ingen jäst - endast bakpulver.


5 dl mjölk eller vatten
1 dl sirap
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 dl malt för svagdricka
4 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hackade mjuka dadlar
1 tsk salt

Blanda vätskan med sirapen (vätskan behöver inte värmas!) i en bunke. Blanda resten av ingredienserna och tillsätt dem i smeten under omrörning. Häll den grötliknande massan i en smord rektangulär 1,5 liters ugnsform. Grädda ca 1 1/2 timme i 175C. Ställ brödet att svalna i sin form på galler, stjälp upp det om ett ögonblick. Servera brödet nästa dag, t.ex. med ostar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar