söndag 22 december 2013

Älgfärsbiff à la Per Morberg

Älgfärsbiffar är gott - tycker vi i alla fall. Här har vi testat ett recept av en annan favorit - Per Morberg. Ni hittar även receptet här. Vi hade stekt potatis till våra biffar och då tyckte vi ju att vi inte behöver någon sås men det är ju upp till var och en hur man vill göra...


500 g älgfärs
1 ägg
nymalen peppar
1 gul lök
3 st enbär
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
Rapsolja och smör till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet.

Skala och riv löken.

Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffar.

Blanda smeten ordentligt och forma den till 8 små eller 4 stora pannbiffar.

Bryn biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5–7 minuter eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar