söndag 8 december 2013

Paj med ägg och skinka

En morgon när jag satt och såg på tv var Sikke Sumari där och kockade - hon är en av mina favoritkockar så det var med stort intresse jag såg på vad hon fixade till denna gång. Brunch var ämnet och hon gjorde bl.a. den här pajen. Lite annorlunda - men riktigt god och inte speciellt svår att göra heller - vilket ju alltid är en bonus. :)


Du behöver:

En förpackning djupfryst smördeg
Rökt skinka i skivor
7 st ägg (javisst - 7 stycken!!!)
Riven ost
Gräslök

Börja med att tina smördegen, dela den i två delar och kavla ut så att den rymmer en rund pajform med en diameter på ca 26 cm. Kläd pajformen med degen.

Lägg på skivor av rökt skinka.

På skinkan kläcker du de sju äggen, söndra gulan lite och strö på salt och peppar. Ta i beaktande att skinkan även är salt...

På äggen strör du riven ost, parmesan eller om du har några gamla ostkanter hemma som du kan riva, eller en ost som du tycker om.

På den rivna osten klipper man lite gräslök.

Så kavlar man ut den andra delen av smördegen - till ett lock. Nagga locket med en gaffel. Grädda i 200C tills pajen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar