måndag 6 januari 2014

Laxfrestelse

En bit gravad lax hade vi kvar i kylen efter julhelgen. Kände att den gör sin rätt i en forellfrestelse. Vill man göra det lätt för sig passar det alldeles utmärkt med djupfryst potatis-lök-blandning. Här har vi dock "lyxat till det" (som de säger i reklamen på tv...) och inte använt oss av halvfabrikat - till dotterns stora förtjusning!



Du behöver:
potatis i önskad mängd
1 lök
gravad lax
dill
salt
2 dl vispgrädde

Jag började med att skala löken och finhacka den. Stekte den mjuk i lite smör. Efter det skalade och skivade jag potatisen.

Satte hälften av potatisen i en ugnsform, på en lax-skivor, dill och stekt lök och så resten av potatisen. Lite salt strödde jag på potatisen - men bara lite eftersom den gravade fisken också är salt... På alltsammans hällde jag grädde. Mängden grädde beror ju också på hur stor form man har. Här har vi använt oss av en liten form.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar