onsdag 1 januari 2014

Kokt kyckling i persiljesås

Gott Nytt år 2014!!! Det här receptet fixade dottern under mellandagarna. Efter all julmat så var det här bara sååååå gott och så kände vi oss jätte-nyttiga med grönsaker och broiler. Dottern i huset fixade medan mamman i huset var på jobb. Lyx att få sätta sig till dukat bord efter arbetsdagens slut!


4 st kycklingfiléer
5 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 tsk salt
1 liten lök

Sås:
2 msk smör
5 msk vetemjöl
buljongen från kycklingen som blev kvar
2,5 dl grädde
0,5 dl hackad persilja

Tillbehör:
- blomkål
- morot

Skala och skär löken i klyftor.
Lägg löken, vatten, buljong, salt i en stekpanna. Koka upp.
Lägg i kycklingen, koka i 20 minuter.

Förbered tillbehören dvs blomkål och morot.

Börja med persiljesåsen. Koka upp tillbehören

Sås:
Smält smöret i kastrullen, vispa ner mjöl samtidigt som du späder ut med lite grädde (förhindrar klumpar). Vispa ner resten av grädden lite i taget till en jämn sås.
Häll i buljongen från kycklingen, koka upp under omrörning.
Blanda i persilja.



Gott - supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar