söndag 5 januari 2014

Involtini di petto di pollo con tagliolini

eller översatt till svenska: Skink- och ostfyllda kycklingfilérulader i vinsky med färsk pasta. :)

Receptet är hämtat ur Paolo Robertos bok Italiensk fastfood och beräknat för fyra personer. Dottern i huset stod för utförandet igen en gång.


400 g färsk tagliolini eller annan färsk pasta

450 g kycklingfilé, skuren i tunna skivor
100 g kokt skinka i skivor
200 g smältostskivor med smak, t.ex. färdigskivad cheddarost
3 msk olivolja
1/2 gul lök
1 dl vitt vin
1-1 1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
ev. lite vatten
2 kvistar basilika, strimlade

tandpetare

Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som kycklingruladerna tillreds.

Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, al dente, samtidigt som kycklingfiléerna är tillagade och klara. Passa noga, tagliolinin har kort koktid.

Lägg de tunnskurna kycklingskivorna på en arbetsyta. Salta och peppra skivorna runt om. Lägg en skiva skinka, och en skiva ost på varje kycklingskiva och rulla ihop dem till rulader. Fäst samman med tandpetare.

Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa långsamt i 3-4 minuter. Lägg ner ruladerna i panna och bryn dem runt om tills de får fin färg. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt ruladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den. Strö över basilika.

Servera ruladerna med tagliolinin. Skeda över lite vinsky på pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar