måndag 6 januari 2014

Ratatouille

Det här är någonting som dottern i huset pratat länge om att hon vill göra. Kommer nog inte att dröja länge till innan vi gör det här på nytt, så pass smakligt var det nog! :)


1 squash
1/2 aubergine
1/2 fänkol
1,5 paprika, gul och röd
0,3 dl finhackade färska örtkryddor t.ex. timjan
1 msk olivolja + 1/2 msk olivolja
1 tsk salt + 1/2 tsk salt
1 liten gul lök
1,5 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
1 burk konserverade hela tomater
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär squash, aubergine och fänkål i jämnstora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

Fördela grönsakerna och hälften av örterna på en plåt. Ringla över 2 msk olja. Strö över 1 tsk salt. Ugnsrosta grönsakerna mitt i ugnen 25-30 min. De ska få lite färg.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en kort stund. Häll på hela tomater och vatten. Dela tomaterna med en gaffel. Används torkade örter, tillsätt dem här.
 
Sjud såsen ca 10 min. Smaka av med 1 tsk salt. Blanda ner de ugnsrostade grönsakerna och resten av de hackade örterna i såsen. Vänd runt försiktigt.

Klart att avnjutas t.ex. tillsammans med pasta! Vi serverade det här till ris och stekt gris inre filé - passade utmärkt till det med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar