lördag 14 november 2015

Daim-snittar

På Jennys matblogg finns det en massa härliga recept. De här snittarna med smak av daim-choklad är supergoda! Enkla att göra och smarriga att äta.

220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Hacka chokladen.


Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen . Dela på två och rulla ut till längder.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.

Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
 
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar