lördag 14 november 2015

Rödvinbärspaj

Ett recept som jag en gång i världen hittat på Yles matsidor. Försökte hitta det nu igen men utan större framgång. Tur att jag hade det sparat på datorn för den här pajen var en riktig "höjdare". Många skålar men sist och slutligen väldigt lite besvär. :)

Pajbotten:
1½ dl mjölk
¼ bit färsk jäst
½ ägg
1 tl vaniljsocker
½ dl socker
4 dl vetemjöl
50 g smör

Kvargblandning:
250 g kvarg
1½ ägg
1 dl socker
2 tsk citronsaft
2½ tsk vaniljsocker

På ytan:
2-3 dl röda vinbär

Havregrynsblandning:
¾ dl havregryn
25 g smält smör
¼ dl socker

Värm upp mjölken fingervarm och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ägg, vaniljsocker och socker. Blanda i mjölet och det smälta smöret. Bred ut degen i en smord pajform med en diameter på ca 26 cm. Låt jäsa.


Blanda alla ingredienser till kvargblandningen i en skål. Rör om till en slät massa.


I en annan skål blandar du samman ingredienserna till havregrynsbladningen.


När pajbottnet jäst klart häller du kvargblandningen över, strö därefter på vinbären och till sist havregrynsblandningen. Grädda i 200C ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar