lördag 14 november 2015

Daimcheesecake med toffeesås

Igen ett recept från Jennys matblogg. En frusen ostkaka. Bra att ha i frysen för oväntade gäster... ;)


Det här behöver du till en rund form 25 cm:

3 dubbeldaim
1/2 paket med digestive
30- 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk + lite ovispad grädde
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestive-paketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel.

Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. 

Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. 

Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat Ta fram kakan en kvart innan servering häll över såsen över den, skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde och servera genast. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar