lördag 14 november 2015

Syltsnittar

Dottern i huset kände för att baka... Syltsnittar efter ett recept av favoriten Roy Fares. Å dom var riktigt smarriga. :)


Kakdeg:
125 g smör, rumstempererat
70 g strösocker
55 g ägg
210 g vetemjöl
2 g hjorthornssalt
50 g hallonsylt

Glasyr:
90 g florsocker
25 g vatten
 
Sätt ugnen på 180 grader.  
 
Vispa smör och strösocker lite lätt. Tillsätt ägget och sist i med mjölet utblandat med hjorthornssaltet, arbeta ihop till en smidig deg.
 
Dela degen på tre och forma plåtlånga längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längden och fyll med hallonsylt.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, eller tills längderna fått en fin färg. Blanda sedan ingredienserna till glasyren och ringla den på de varma längderna, låt glasyren stelna och dela kakorna i lagon breda bitar. 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar