lördag 14 november 2015

Saftig kanelbullekaka

Ett recept från tidningen Hembakat.

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning & garnering:
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en rund form, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.

Mitt senaste loppis-fynd kom till användning när jag bakade den här kakan. :)

Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

Bred ut hälften av smeten i formen.

Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar