torsdag 11 juni 2020

Ananas- och rabarberpaj

Här hittade jag det här receptet. Riven skulle rabarbern vara i det receptet men jag tärnade ner min stjälk i små bitar. :) 


Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 1/2 dl krossad och avrunnen ananas
1 medelstor rabarberstång
2 dl crème fraîche
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Värm ugnen till 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm. Rör ihop rabarber, ananas, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i 30 minuter. Den får inte gräddas längre för då blir den inte seg och god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar