onsdag 17 juni 2020

Enkel och krämig kyckling


500 g kycklingfilé
3 msk olivolja
1 gul lök
3broi klyftor vitlök
1/2 tsk chiliflingor
1 brk krossade tomater
1 - 1.5 dl vispgrädde
ca 1.5 dl färsk basilika
salt och svartpeppar

Dela kycklingfilén i mindre bitar. Hacka lök och vitlök.

Stek kycklingen i olivolja så att den får lite färg på utsidan men ännu är rå inuti. Lägg i en skål.


Stek löken i samma olja tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlök och chiliflingor samt krossade tomater och vispgrädde. Smaksätt med salt och svartpeppar. Rör tills såsen är jämn i färgen. Tillsätt kycklingen och låt småputtra tills kycklingen är genomstekt, ca 15-20 minuter. Lägg till sist i den finhackade färska basilika och rör om. Servera med ris eller som jag gjorde med spagetti.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar