söndag 7 juni 2020

Taco-smörgåstårta


Här hittar ni bloggen där jag hittade det här receptet.

Supergod och enkel att göra!

Fyllning:
400 g köttfärs av kyckling
1 påse tacokrydda
200 g creme fraiche
100 g färskost med smak av paprika
1 paprika, hackad i tärningar
1 lök, finhackad
1 tsk socker

Dessutom:
2 1/2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven emmenthal-ost

9 skivor rostbröd

Att fukta med:
Ca 2 dl mjölk

Garnering:
100 g färskost med smak av paprika
100 g turkisk yoghurt
Koskenlaskija "ruoka & dippi cheddar"
tortillachips
majs
persilja
tomat
paprika

Börja med att steka kycklingfärsen i en stekpanna. Tillsätt i den genomstekta färsen tacokrydda, creme fraiche, lök, paprika, färskost och socker. Blanda alla ingredienser samma och låt blandingen tjockna till en stund i stekpannen. Låt svalna.


Skär bort kanterna på rostbrödsskivorna. Placera ut 3 stycken i en rad och pensla med mjölk. Tillsätt köttfärsblandningen, turkisk yoghurt och riven emmenthal-ost. Fortsätt med nya brödskivor, dränkning och fyllning och till slut dom sista 3 brödskivorna som man också dränker med mjölk. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet till nästa dag.

Blanda färskost med turkisk yoghurt och bred runt kakan. Garnera och avsluta med cheddarost-dippen. I ursprungliga receptet hade man fiffigt nog satt cheddarost-dippen innan tomat och övriga grönsaker till garneringen men där missade jag lite. Blev hur bra som helst ändå!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar