måndag 1 juni 2020

Love Lemon Cake


Här har vi igen ett recept där jag använt mig av "cups". 1 cup motsvarar ca 2.4 dl

200 g smör
2/3 cup socker + 2 msk
4 stora ägg
2 tsk kardemumma
3/4 cup vetemjöl
2 3/4 cup mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
zest av 1 citron
1/4 cup saft av citron + 1 msk

Frosting:
1 1/4 cup florsocker
1 msk saft av citron

Garnering:
Finhackade pistasnötter

Värm ugnen till 175C.

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Tillsätt citron-zest och citronsaft, blanda försiktigt. 

Häll smeten i form, ca 20 cm i diameter, och grädda i ca 45 min. Medan kakan bakas i ugn, blanda ihop 2 msk socker med 1 msk citronsaft. När kakan är färdiggräddad ta ut kakan och stick massor av hål i den med en tandpetare. Därefter "dränker" man kakan med citronsaft-socker-blandningen. Låt kakan svalna helt.


För frostingen sila florsockret och blanda sedan med citronsaft. Bred över den kalla kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar