söndag 14 juni 2020

Tårta med smak av Fazerina


Ett recept för rulltårta som jag ändrade och gjorde till en tårta. :)

Botten:
4 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl potatismjöl
1/ 2 dl kakaopuler
1 tsk bakpulver
2 msk varmt vatten

"På pappret"
2-3 msk socker
1 tsk rivet skal av apelsin

Fyllning
1 platta (121 g) Fazerina-choklad
200 g naturell färskost
2 dl vispgrädde
1 tsk socker
rivet skal av apelsin

Att garnera med:
3 dl vispgrädde
1 brk mandarinklyftor
Fazerina-choklad

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt varmt vatten och fortsätt vispa en stund. Blanda de torra ingredienserna och sila ner dem i ägg-socker-blandningen. Vänd försiktigt till en jämn smet.

Bred ut smeten på bakplåtspappers beklädd plåt och grädda i 225C i ca 8 minuter.

På ett papper strör man socker och rivet apelsinskal. När bottnet är färdiggräddat ta ut det från ugnen och stjälp upp det på det sockrade pappret. Låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad. Blanda i färskosten. I en annan skål vispar man grädden. Blanda sedan ner den vispade grädden i choklad-färskost-blandningen. Rör om till en jämn massa. Blanda även i ca 1 tsk rivet skal av apelsin.

Dela det avsvalnade bottnet i tre delar. Bred på av fyllningen på första plattan. Lägg följande platta på och bred över fyllning. Avsluta med sista plattan och den sista fyllningen. Ställ i kylen till följande dag.


Vispa grädde och spritsa runt kakan. Garnera med mandarinklyftor. Till sist riv över lite Fazerina-choklad. Klar att avnjutas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar