fredag 23 mars 2012

Broiler med dragonsås

Idén till den här rätten kom från ett recept vi såg i Hbl för en tid sedan. Där hade man använt sig av broilerbröstfilé-bitar medan vi använde oss av minutbiffar. Också med minutbiffarna blev det här riktigt gott. :)

600 g broilerfilé, omarinerad
2 msk sweet chilisås
1 msk olivolja
1 msk soja
salt och peppar

Såsen:
2 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk mjöl utblandat i lite vatten att reda av såsen med
1 smk färsk, hackad dragon
0,5 tsk svartpeppar
1 msk soja

Blanda chilisås, olja och soja i en skål. Lägg kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och pensla dem med blandningen. Salta, peppra coh stek kycklingen ca 25 minuter i 175C ugn.

Koka upp vatten, vin, grädde och fond i en kastrull. Red av med mjölet och tillsätt hackad dragon och peppar. Låt såsen koka upp och sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar