torsdag 22 mars 2012

Makaronilåda


Makaronilåda - mumsfilibabba. :) Det finns säkert miljoner olika versioner på hur man gör denna låda. Här har vi använt ett recept av Hans Välimäki från boken "Mummola", med lite små ändringar förstås.

250 g makaroner
1 dl vatten
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk socker
400 g malet kött
rikligt med vitpeppar
salt
1 liten lök, finhackad

Äggmjölk:
5 dl mjölk
3 ägg
några klickar smör

Häll vatten och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och tillsätt makaronerna. Koka tills de är nästan mjuka. Lyft kastrullen från spisen och tillsätt salt och socker. Låt svalna. Bryn löken i smör och tillsätt malet kött. Stek tills det har fin färg. Krydda med salt och vitpeppar.

Häll makaronerna och malet kött-lökblandningen i en ugnsform. Blanda om och häll över äggmjölken. Klicka ut några klickar smör över makaronerna.

Grädda makaronilådan i 175C ca 45 minuter, eller tills den har fin färg och äggmjölken har stelnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar