fredag 18 maj 2012

Havrebröd


Här har vi ett havrebröd. Egentligen så är det ju inte så svårt att baka bröd, det tar lite tid med jäsning och utbakning och jäsning men väl värt mödan. Den här degen ger 2 bröd.

6 dl varmt vatten
50 g färsk jäst
1 msk socker
2 tsk salt
4 dl havregryn
1 dl olja
4 dl durum vetemjöl
Vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt socker och salt, havregryn och durum vetemjöl. Knåda en stund och tillsätt olja och vetemjöl så mycket att det blir en fast fin deg som lätt släpper kanterna i bunken. Låt jäsa till dubbel storlek. Gör 2 bröd och låt jäsa igen. Nagga med gaffel. Grädda i 200C ungefär en halv timme eller tills bröden fått en fin färg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar