torsdag 10 maj 2012

Kinuskipaj

Hade vispgrädde i kylskåpet där bäst före datumet närmade sig med stormsteg. Alltså dags att använda den till någonting "nyttigt"...

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
225 g smält smör

Ovanpå:
3 dl grädde
3 dl farinsocker
1,5 msk sirap
1,5 tsk smör

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i ägg-socker-blandningen turvis med mjölken. Till sist tillsättes det smälta smöret.

Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda i 225C ca. 15 min.

Mät upp grädde, socker och sirap i en liten kastrull och värm upp försiktigt under omrörning. Låt småkoka ca 25-30 minuter. Lyft kastrullen från spisen och tillsätt smöret (vilket jag totalt glömde men det gjorde ingenting. Smöret tillsätts bara för att få en glans i kinuskin. Jag använde mig av nonpareller istället).

Häll den varma såsen över det avkylda bottnet.

Strö över nonpareller om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar