torsdag 10 maj 2012

Skinkpaj

En saltig paj är aldrig fel. Det här receptet ger en hel plåt av god paj!

100 g mjukt smör
4,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
4-5 msk kallt vatten

Fyllning:
1 liten gul paprika
1 liten burk krossad ananas
200 g creme fraiche
200 g gräddfil
250 g skinka i strimlor
2 ägg
150-200 g riven Emmenthal-ost
0,5 tsk paprikapulver
en nypa svartpeppar
0,5 tsk salt

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det mjuka smöret, vattnet och äggen och blanda till en jämn smet.

Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.

Gör fyllningen.

Blanda gräddfil, creme fraiche, fint tärnad paprika, strimlad skinka, ägg och ananas.

Tillsätt kryddor och ost och blanda väl och smaka av. Tillsätt mera salt vid behov.

Häll fyllningen på pajbottnet.

Grädda 225 grader ca 20 minuter.

Låt svalna en stund, skär upp i mindre bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar