lördag 15 september 2012

Kantarellpaj

Den här bilden ger nog inte riktigt rättvisa åt den här pajen. Receptet har jag igen en gång bongat på internet någonstans.

Botten:
150 g smör
2 dl rågmjöl
ca 3 dl vetemjöl
1 ägg
en nypa salt
1 dl hackad färsk persilja

Fyllning:
2 Scharlottenlökar
5 skivor bacon
ca 1 l kantareller
2 dl vispgrädde
2 ägg
Finhackad dill
1 dl riven ost

Nyp ihop rågmjölet och en del av vetemjölet tillsammans med smöret. Tillsätt ägg och smaksätt med salt och hackad persilja. Tillsätt vetemjöl så att degen blir smidig att arbeta med. Klappa ut degen i en form med löstagbar kant, även upp på kanterna.

Gör fyllningen: Hacka lök och bacon. Bryn i panna. Tillsätt kantarellerna (som du delat i mindre bitar förstås). Låt steka tills vattnet avdunstat. Häll blandningen i en skål. Blanda i ägg och vispgrädde. Krydda med finhackad dill. Häll blandningen över bottnet och strö på riven ost. Grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar