lördag 16 februari 2013

Fisk-lasagne

I frysen hittade jag en bit gravad lax. Först hade jag tänkt göra en frestelse på den men så fick jag en idé om att använda den till lasagne. Salt behöver inte tillsättas eftersom den gravade fisken är salt i sig själv.



1 bit gravad lax (300 g eller så...)
1 knippe vårlök
1 bananscharlottenlök
1 l mjölk
1/2 dl vetemjöl
en klick smör
200 g färskost med tomatsmak

9 st lasagneplattor
200 g riven mozzarella-emmenthalost

Hacka lök och lax i mindre bitar. Bryn löken i en klick smör i en tjockbottnad kastrull, när löken är gyllenbrun tillsätt vetemjölet och rör om. Lägg i laxen och mjölken och låt koka upp. Färskosten satte jag i just innan såsen kokade upp. Låt puttra tills färskosten smält. Dra av från spisen.

Börja med att lägga sås i en ugnsform, efter det ett lager lasagneplattor, mera sås och så följande varm med lasagneplattor. Fortsätt så och avsluta med ett lager sås. Strö över riven ost och grädda i 200C tills lasagnen har fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar