lördag 16 februari 2013

Kycklingpasta

Senast vi var och shoppade påfyllning till kylskåpet tog jag även hem februari månads mat-Birka-tidning. Där bongade vi ett recept som passade oss alldeles utmärkt - vi hade ju nästan alla ingredienser hemma. I det ursprungliga receptet använde de sig av getost men det saknades i våran kyl så vi körde med Koskenlaskija smältost i stället... ;) Likaså använde vi färsk spenat och inte fryst men det är ju upp till var och en hur man gör. Återger här receptet som vi gjorde det - gott var det så vi gör det nog snart igen! :)


300 g spagetti

Sås:
450 g strimlad broiler
200 g purjolök
1-2 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
100 g färsk spenat
4 dl vispgrädde
Koskenlaskija-ost i små tärningar efter behag

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Fräs upp den färska spenaten snabbt i pannan och tag den åt sidan och låt svalna lite.
Finhacka purjon. Stek kycklingstrimlorna tills de är genomstekta. Salta och peppra. Tillsätt purjolöken och finhacka spenaten lite innan även den tillsätts. Låt steka ett par minuter innan du häller i grädden. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Strö över osttärningarna.

Blanda den avrunna pastan i såsen.

MUMSFILIBABBA!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar